La Fundació Caixa Vinaròs anuncia la 13a conferència ciènciaprop®, programa dedicat a la divulgació de ciència, tecnologia i les seves aplicacions. La idea de ciènciaprop® que fou concebuda per l’equip format per l’investigador vinarossenc doctor enginyer de telecomunicació Jaume Anguera i Alè Vinarossenc 2011 i la investigadora de Barcelona i doctora enginyera de telecomunicació Aurora Andújar, proposa un acostament de la ciència i tecnologia a la societat d’una forma divulgativa.
La 13a conferència tindrà lloc el dia 9 de juny a les 20:00 a l’auditori Carles Santos de la Fundació Caixa Vinaròs en el carrer Socors 64. Serà impartida per la Dra. Estefania Blanch, investigadora en Geomagnetisme i Aeronomia de l’Observatori de l’Ebre (Universitat Ramon Llull – CSIC).
La Terra es veu directament afectada per l’activitat solar. La Meteorologia Espacial pretén d'una banda, comprendre i predir l'estat del Sol, dels entorns interplanetari i planetaris, així com de les pertorbacions que els afecten; i d'altra banda, analitzar en temps real i preveure els possibles efectes en els sistemes biològics i tecnològics. Degut a que cada cop la societat és més dependent de les infraestructures terrestres i espacials, cada cop som més vulnerables als efectes de l’activitat solar. En aquesta conferència donarà a conèixer l’activitat solar i com aquesta ens pot influenciar i com la recerca en aquest camp ens pot ajudar a mitigar els seus efectes.
Recordem un cop més que les conferències ciènciaprop® estan destinades a tothom interessat doncs els experts en impartir les conferències tracten el tema de forma amena, didàctica i propera a tot el públic en general. La temàtica de les conferències engloben principalment les rames de les enginyeries i ciències de la salut. A banda de les conferències en Vinaròs, ciènciaprop® disposa de material addicional en format d’article científic a l’abast del públic en general.