Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

Per segon any consecutiu tornen a les Terres de l’Ebre les jornades divulgació científica Science Needs You! (SNY!) que promouen l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), que enguany tenen com a fil conductor “L’exploració de l’espai: noves oportunitats per a la ciència i la tècnica” i que han escollit com a protagonista històric a Robert Hutchins Goddard, pioner i inventor del coet a propulsió.

acdic petitLa jornada se celebrarà el dissabte 2 d’octubre a l’Observatori de l’Ebre de les 9.30 a les 14 hores i es duran a terme conferències i debats amb alguns dels més destacats científics i emprenedors del país. El vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori Jordi Puigneró farà la inauguració oficial de la jornada.

Dissabte es comptarà amb les conferències “Una ciutat a Mart” de Guillem Anglada Escudé, investigador Ramon y Cajal a l’Institut de Ciències de l’Espai del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (ICE, CSIC); “Reptes tecnològics de la indústria aeroespacial”  de Joan Manel Casalta, enginyer de telecomunicacions; director del Departament de Ciència a l’empresa SENER; i "Observant l’univers des de l’Observatori Europeu Austral" del Dr. Xavier Barcons, professor d’Investigació del CSIC, doctor en Física i director de l’Observatori Europeu Austral.A més del col·loqui “Reptes futurs a l’exploració de l’espai” en què prendran part Guillem Anglada, Joan Manuel Casalta i Carlos F Sopuerta, president de l’ACDIC, físic, científic titular a l’Institut de Ciències de l’Espai del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (ICE, CSIC) i de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). Tots tres moderats pel divulgador científic Sheddad Kaid-Salah Ferron. Aquell dia a la tarda, es farà també una visita guiada a l’Observatori de l’Ebre a càrrec del seu director David  Altadill.

Per assistir a la jornada cal inscriure’s en aquest formulari:
https://forms.gle/ZoKSGakpuHyg4AjV9
 
ACTES PREVIS I POSTERIORS
A banda, aquesta setmana se celebren, per escalfar motors, dos actes previs; dimarts passat a la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes, la presentació del llibre “El meu primer llibre del Cosmos” de Sheddad Kaid-Salah Ferrón amb il·lustracions d’Eduard Altarriba; i demà dijous als Ocine de  Roquetes la projecció i posterior cinefòrum del documental “Apollo 11” (Todd Douglas Miller, 2019),  on participaran Estefania Blanch, científica de l’Observatori de l’Ebre que treballa i investiga en l’àmbit de les ciències de l’espai, i  Xavier Miró membre del Cineclub La Ràpita.
 
SNY!
‘SNY-Science Needs You!’ (la Ciència us necessita!) és un esdeveniment promogut per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) que té per objectiu principal presentar la ciència com la gran aventura i repte dels éssers humans, així com el principal motor de desenvolupament tecnològic, de benestar i de coneixement. Durant el SNY! es combinen presentacions de científics de primer nivell amb activitats culturals. SNY! compta amb el suport, entre altres, de l’Ajuntament de Roquetes, l’Ajuntament de Figueres, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana de Física, l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, l’Observatori Terres de l’Ebre, El Museu de l’Empordà i  el Museu del Joguet de Catalunya.  
 
FIGUERES
SNY! és una activitat que va néixer ara fa sis anys/edicions a Figueres (Alt Empordà) i que des de l’any 2020 va expandir-se també a les Terres de l’Ebre. Aquest any, com l’anterior, algunes de les activitats que se celebrin a Roquetes també es duran a terme a Figueres.

Per a més informació:   Josep Pérez - Comunicació Science Needs You!

 

Programa amb l'horari complet.