Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

El dijous 26 de gener es presentaran a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa el còmic i l'exposició "Observatori 1904" que presenten, de manera lúdica i rigorosa, els fets més significatius de la història de l'Observatori de l'Ebre, el centre de recerca i observació en geofísica fundat a Roquetes l'any 1904.

El còmic "Observatori 1904" serà presentat a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa el proper dijous 26 de gener a les 19 hores. La presentació  del còmic serà a càrrec de l'Albert Curto, director de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre, i comptarà amb la presència dels seus autors: Juan José Curto assessor científic, Maria José Pinyol autora del text i Toni Térmens dibuixant.

La biblioteca Marcel·lí Domingo també acull l'exposició "Observatori 1904" que reprodueix les pàgines principals del còmic. La mostra presenta l'evolució del guió, el seu trasllat a la narrativa seqüencial a través del story i la culminació de la pàgina definitiva amb el procés d'entintat i d'aplicació del color. En aquesta ocasió també es mostren vàries pàgines originals, i l'origen gràfic de vàries de les seues vinyetes. Per completar l'exposició, els visitants també podran gaudir d'una tria de tires còmiques realitzades per alumnes d'entre 8 i 15 anys del taller de dibuix de l'estudi Mà de llapis a partir del dossier pedagògic fet a partir del còmic. L'exposició es podrà visitar fins el 31 de gener.

expo comic

expo comic 2