Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

L’onada de calor que ens està afectant durant aquests dies deixa, a l’Observatori de l’Ebre, uns quants rècords de temperatura. Així, el dia 4 la temperatura màxima va ser de 42.3 ºC que és el valor més alt mai enregistrat durant un més d’agost i és alhora el segon valor més alt de tota la sèrie històrica després dels 43ºC enregistrats el 7 de juliol de 1982. La mínima del dia 5 també és de rècord, ja que els 26.9 ºC són el valor més alt per una temperatura mínima de tota la sèrie.

 L’evolució d’aquests 5 dies es pot observar al gràfic següent on també es poden apreciar uns altres valors extrems que mai no s‘havien enregistrat.

En particular, els dies 1, 2, 4 i 5 el valor màxim també és el valor més gran de la sèrie pel dia en qüestió, mentre que en el cas de les mínimes els dies 1, 4 i 5 també es va acomplir aquest fet.

Sembla que aquesta onada de calor s’acabarà aviat, i les prediccions apunten al retorn a valors més normals per aquestes dates i fins i tot, és probable que cap a la meitat de setmana tinguem alguna precipitació, que tanta falta ens fa.

L'Observatori de l'Ebre, institut universitari de la Universitat Ramon Llull, és una fundació sense ànim de lucre creada el 1904 i dedicada a l'estudi de fenòmens geofísics, amb una llarga tradició en matèria d'observació geofísica i meteorològica.

El Patronat de l’Observatori està format pels ajuntaments de Roquetes i Tortosa, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Diputació de Tarragona, l’Institut Geogràfic Nacional, els departaments d’Empresa i Coneixement i de Territori i Sostenibilitat i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Per a més informació:

Premsa Observatori de l'Ebre 977500511 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.