Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

Durant aquest estiu, l’Observatori es tornarà a convertir en l’escenari privilegiat de dos esdeveniments musicals destacats de l’escena catalana i internacional: l’Eufònic Terres de l’Ebre i el DeltaChamberMusic Festival.

Es tracta de dos certàmens musicals que, malgrat la distància que els separa, compartiran el mateix teló de fons sota el cel estrellat de l’Observatori, envoltats d’història i coneixement.

El festival Eufònic se centra en les pràctiques digitals, l’electrònica i la revisió contemporània de les tradicions, i enguany comptarà amb l'actuació de Microfeel & Santiago Bartolomé, amb l'espectacle audiovisual "Fractal Listening", el dia 11 de juliol a les 22:45 h, precedit per l'experiència immersiva de projecció làser i àudio "Astres", de l'estudi Playmodes, a les 22:15 h. Esdeveniment gratuït. Més informació a Artistes — Eufònic (eufonic.net).

El DeltaChamber, amb la música clàssica com a eix vertebrador, té la seu a Amposta i reuneix els millors instrumentistes del món i del nostre país per a fer música conjuntament a i per a les Terres de l’Ebre. L’edició d’enguany, Mosaic, reunirà diferents artistes de vent i corda al Pavelló Landerer en el concert "Tessel·les", que tindrà lloc el dia 25 de juliol a les 20 h. Aforament limitat. Més informació i entrades a Concert “Tessel·les” a Roquetes | DeltaChamber Music Festival

Productes de meteorologia espacial

Índex K d'activitat geomagnètica calculat a partir de les nostres dades. (Procés automàtic no sotmès a revisió)

Variació de la brúixola a Roquetes

La brúixola marca el nord magnètic, no el nord geogràfic. El nord magnètic varia amb el temps. Durant els darrers segles, a Roquetes, les brúixoles estaven desviades cap a l'oest. Però això ha canviat i ara es desvien cap a l'est. Més informació.

Temps actual

03/07/2024 01:15
Temperatura Humitat relativa Pressió atmosfèrica
24.6 ºC 32.9 % 1010.2 hPa
Precipitació acumulada Velocitat del vent Direcció del vent
0 mm 32 km/h W-NW (300º)
Dades de l'estació automàtica de l'AEMET a l'Observatori de l‘Ebre. Aquestes dades són provisionals i subjectes a revisió.

Previsió meteorològica

Coneix l'Observatori

logoweb