Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

Llista de distribució

Subscriu-te a la nostra llista d'activitats per conèixer les darreres novetats

Subscriu-te

Si voleu venir a conèixer l'Observatori de l'Ebre us proposem diverses activitats:

  • Visites Guiades, on podreu gaudir d'un entorn privilegiat mentre descobriu els diferents pavellons de l'Observatori, els seus instruments i la recerca relacionada.
  • Activitats puntuals de divulgació científica, com ara observacions astronòmiques, cursos, etc.
  • Xerrades sobre l'Univers, meteorologia espacial, l'Antàrtida, etc.

Si sou un grup escolar tenim per a vosaltres diferents activitats per a descobrir l'Observatori que ajuden a complementar els estudis dels vostres alumnes. Oferim visites, tallers i xerrades des de primària fins a batxillerat.

Guies educatives per a primària elaborades pel grup de ciències de l'Institut de Ciències de l'Educació amb la col·laboració de l'Observatori de l'Ebre.

Observatori 1904: Dossier pedagògic

“Som al primer diumenge de setembre. La calor està de treva. Al peu de les escales, on el temps ha dipositat la seva memòria centenària, iniciem el recorregut per l’Observatori de l’Ebre.”

Amb aquestes paraules comença el còmic Observatori 1904 que al llarg dels seus capítols repassa els gairebé 120 anys d’història d’aquest centre de recerca. Aquest és el seu dossier de treball preparat per Mà de Llapis que podeu descarregar i que us permetrà fer dues coses. La primera és preparar la vostra visita i despertar la curiositat als vostres alumnes. En aquest dossier podreu llegir els capítols que corresponen als pavellons que s’ensenyen en les visites escolars estàndard: el pavelló sísmic, el pavelló meteorològic i el pavelló astronòmic. La segona té un sentit pràctic i us permetrà treballar aspectes de llengua i plàstica a partir de la proposta de dos exercicis de còmic.

Esperem que us sigui d'utilitat i us serveixi per complementar i enriquir la vostra visita a l’Observatori de l’Ebre.

Si teniu algun dubte podeu posar-vos en contacte a:

@observatori1904

@madellapis_17

 

 1100 5388B4100 5415B