Observatori de l'Ebre

Seleccioni el seu idioma

Observatori de l'Ebre

L'Observatori de l'Ebre ha col·laborat amb l'associació Amics de l'Ebre en l'exposició El Cel al Renaixement, que fa un repàs de les aportacions que han fet les diverses cultures a l'astronomia.

Emmarcant-se dins de les festes del Renaixement de Tortosa, es fa especial èmfasis en aquesta època, que va marcar un punt d'inflexió en la ciència cap a la modernitat. L'Observatori ha proveït assessorament científic i ha cedit llibres sobre els astrònoms de l'època, quadres històrics del Sol i una esfera celeste antiga.

L'exposició es pot visitar els dissabtes i diumenges de juliol al Museu de l’Ebre de Tortosa. Durant la Festa del Renaixement també s'hi podrà accedir dijous i divendres a la tarda.

Expo Tortosa Juliol 2024

Productes de meteorologia espacial

Índex K d'activitat geomagnètica calculat a partir de les nostres dades. (Procés automàtic no sotmès a revisió)

Variació de la brúixola a Roquetes

La brúixola marca el nord magnètic, no el nord geogràfic. El nord magnètic varia amb el temps. Durant els darrers segles, a Roquetes, les brúixoles estaven desviades cap a l'oest. Però això ha canviat i ara es desvien cap a l'est. Més informació.

Temps actual

16/07/2024 02:15
Temperatura Humitat relativa Pressió atmosfèrica
25.4 ºC 89.4 % 1008.4 hPa
Precipitació acumulada Velocitat del vent Direcció del vent
0 mm 5 km/h S-SE (163º)
Dades de l'estació automàtica de l'AEMET a l'Observatori de l‘Ebre. Aquestes dades són provisionals i subjectes a revisió.

Previsió meteorològica

Coneix l'Observatori

logoweb